Een blik in het leven van model Marie-Anne

Maak kennis met Marie-Anne, een model van 25 jaar oud, afkomstig uit Antwerpen. Haar reis in de modellenwereld begon op 18-jarige leeftijd, nadat ze de Miss Guinee Benelux-verkiezing had gewonnen. Sindsdien heeft ze nationaal en internationaal succes geboekt en heeft ze samengewerkt met merken als ICI PARIS XL, Delhaize, Van Marcke, Le Pain Quotidien, KBC en Douwe Egberts, om er maar een paar te noemen.

STUDIO

Op zoek naar een studio? Onze klanten kunnen gebruik maken van de studio in samenwerking met onze partner Lesley Hoste Photography.
Make-up- en hairstylisten kunnen worden geboekt om een perfect resultaat te bereiken.

Kun je ons een kijkje geven in jouw dagelijkse leven als model? Wat zijn enkele van de uitdagingen en hoogtepunten die je hebt ervaren?

Mijn dagen zijn nooit hetzelfde en dat vind ik eigenlijk wel spannend. Soms sta ik vroeg op voor een casting en andere dagen ben ik een volledige dag aanwezig op set. Als ik een shoot heb bereid ik me voor door de dag ervoor heel vroeg te gaan slapen zodat ik fris ben. Het kunnen soms heel lange dagen zijn en vaak moet je ook heel vroeg aanwezig zijn op set voor make-up en styling. Reizen is ook een geweldig deel van mijn leven. Ik krijg de kans om naar verschillende steden en landen te gaan voor modellenwerk, en dat is een ongelooflijke ervaring. Ik probeer altijd gezond te blijven en regelmatig te sporten, zodat ik in goede vorm blijf voor mijn werk. Het is belangrijk om voor jezelf te zorgen, zowel fysiek als mentaal. Natuurlijk zijn er ook uitdagingen in deze wereld. Het omgaan met afwijzingen tijdens castings en audities is soms moeilijk. Het kan je onzeker maken, maar ik leerde al snel dat ik mezelf moet blijven en mijn unieke eigenschappen moet koesteren.

Hoe zorg je ervoor dat je authentiek blijft en trouw blijft aan jezelf te midden van de verwachtingen en druk in de modellenwereld? En welk advies zou je geven aan aspirant-modellen?

Ik blijf altijd trouw aan mijn waarden en stel mijn grenzen. Ik ben ook selectief met opdrachten en vind het belangrijk om mijn eigen stijl te behouden. Het belangrijkste is zonder twijfel zelfvertrouwen. De modellenwereld kan een harde wereld zijn waardoor het belangrijk is om zelfverzekerd en assertief te zijn. Mensen kunnen gemeen uit de hoek komen en het gebeurd wel eens dat ik afgewezen wordt voor een job. Vroeger nam ik het heel persoonlijk maar nu heb ik geleerd dat de klant kiest wat hij/zij het best bij het merk vindt passen. Als advies kan ik meegeven dat het belangrijk is om jezelf te omringen met een ondersteunend netwerk, laat je vooral niet beïnvloeden door sociale media en leer van anderen maar blijf vooral jezelf. Vergeet nooit waarom je dit doet en geniet van elk moment tijdens je modellencarrière.

Hoe zie je jouw rol als model evolueren in de toekomst? Heb je bepaalde doelen of ambities die je zou willen bereiken?

Ik ben heel blij en dankbaar voor alle prachtige ervaringen die ik tot dusver heb mogen beleven en ik hoop dit ook te blijven doen. Mijn carrière heeft me zoveel kansen en ervaringen geboden en ik ben van plan om deze reis voort te zetten en te blijven groeien als model en persoon. Mijn ambitie is ook om te blijven pleiten voor inclusiviteit en diversiteit in de modellenindustrie. Ik zet me in voor gelijke kansen en representatie van mensen met verschillende achtergronden, etniciteiten, lichaamstypes, leeftijden en genderidentiteiten. Mijn passie drijft me voort om hiervoor een positieve verandering in de industrie te bewerkstelligen, waarbij ik blijf streven naar een wereld waarin iedereen zich vertegenwoordigd en gewaardeerd voelt.